top of page

STAB

IMG_0968.JPG

Under mottagningsveckorna kommer det in fem ansvarstagande personer med pikétröjor och pärmar i högsta hugg. Dessa hjältar är STABen och är hela mottagningens vägvisare. STABens främsta uppgift är att vara ansvariga på plats under mottagningsveckorna som DKPs högra hand, och agerar som ansiktet utåt när DKP ställer sig bakom maskerna. STABen är alltid tillgänglig och löser problematik som kan uppstå under mottagningsdagarna. Rollen som STAB innebär ansvar, struktur och samarbete. Det är en oerhört givande roll och passar perfekt för dig som älskar ansvar och att jobba nära i en tight grupp. Som STAB är du en av de viktigaste kuggarna i phöserimaskineriet. STABen jobbar tätt tillsammans inom gruppen samt med DKP och samarbetet är vägen till en lyckad mottagning. 

 

Inom gruppen STAB finns det fem olika roller som är direkt eller indirekt kopplade till en DKP-roll. Phöseri, Logistik, Företag, Event, samt Kommunikation. Alla STAB ansvarar för ett visst område men jobbar även rollöverskridande för att avlasta varandra. Som STAB är du personalansvarig för din tilldelade grupp. Se beskrivning för de olika rollerna nedan. 

 

PhöseriSTAB - PhöseriSTAB är Phaddrarnas STAB samt kontaktperson för hela phöseriet. PhöseriSTABen har som ansvar att schemalägga Phaddrar på deras olika arbetsuppgifter, ha koll på närvaro av Phöseriet, kommunikation med LogistikSTAB samt EventSTABen för bemanning av hjälpphaddrar. Som PhöseriSTAB behöver man vara ordningsam, tydlig och bra på att hantera människor. Aka mottagningens verkställande HR-chef.

 

LogistikSTAB - LogistikSTAB är Tetra-gruppens STAB och är ansvarig över denna grupp. Rollen innebär schemaläggning, arbetsuppgifter gällande material och fordon, samt att ha koll på all teknik. LogistikSTAB sköter även allt relaterat till logistiken såsom checkningar av sals- och transportbokningar. LogistikSTAB ansvarar över Faxen, Vraket samt Släpet och har järnkoll på när och vart det används. Som LogistikSTAB behöver man vara strukturerad och disciplinerad.

FöretagsSTAB - FöretagsSTAB är den person som har den främst kontakten med företagen under mottagningsveckorna. Det innebär avstämningar, att möta upp företagsrepresentanter, samt att assistera dem på plats. FöretagsSTAB skapar även lekscheman för både företagsaktiviteter och övriga aktiviteter under mottagningen. Som FöretagsSTAB behöver man vara professionell, utåtriktad, och kommunikativ.

 

EventSTAB - EventSTAB är ansvarig för både Phöda- och Phestgruppen. Den ser till att allt som rör mat och gasque går som det ska. Arbetsuppgifterna innefattar att se över planering, schemaläggning, och kommunikation mellan Phöda- och Phestgruppen. EventSTAB är även huvudansvarig under gasquer och ser till att det rullar på som det ska. Som EventSTAB behöver man kunna ha många bollar i luften samt vara duktig på att samarbeta och kommunicera.


KommunikationsSTAB - KommunikationsSTAB har det främsta ansvaret för Öhs och Qhlös. Rollen innebär att vara på många olika ställen och jobba för att Öhs och Qhlös kan verka i det dolda. Tillsammans med dessa grupper och DKP planerar även KommunikationsSTAB ceremonierna och sköter sedan kommunikationen mellan grupperna samt resten av Phöseriet inför dem. Som KommunikationsSTAB behöver man vara lyhörd och lösningsorienterad.

bottom of page