top of page

STAB

IMG_7576_edited.jpg

Under mottagningsveckorna kommer det in 5 personer med röda pikétröjor och pärmar i högsta hugg. Dessa hjältar är så kallade STAB och är hela mottagningens shining light. STABens främsta uppgift är att vara ansvariga på plats under mottagningsveckorna och DKPs främsta följeslagare. STABen är alltid tillgänglig och löser problematik som kan uppstå under mottagningsdagarna. Rollen som STAB innebär ansvar, struktur och samarbete. Det är en oerhört givande roll och passar perfekt för dig som älskar en utmaning. Som STAB får man en stor inblick i mottagningen och är involverad i allt som händer. STABen jobbar tätt tillsammans inom gruppen samt med DKP och samarbete är vägen till framgång och att lyckas. 

 

Inom gruppen STAB finns det 5 olika roller som är direkt eller indirekt kopplade till en DKP roll. Dessa är Phöseri, Logistik, Företag, Mat & Phest samt Kommunikation. Alla STAB ansvarar för en viss del men jobbar även rollöverskidande för att hjälpas åt. Under finns det specifika beskrivningar för varje roll.

PhöseriSTAB - PhöseriSTAB är Phaddrarnas STAB samt kontaktperson för hela phöseriet. PhöseriSTABen har som ansvar att schemalägga Phaddrar på deras olika arbetsuppgifter, ha koll på närvaro av Phöseriet samt kommunikation med LogistikSTAB samt Mat- & PhestSTAB för bemanning av hjälpphaddrar. Som PhöseriSTAB behöver man vara ordningsam och tydlig.

 

LogistikSTAB - LogistikSTAB är Tetragruppernas STAB och ansvarig över denna grupp. Detta innebär att skapa scheman, arbetsuppgifter samt ha koll på all teknik. LogistikSTAB sköter även allt relaterat till logistiken såsom checkningar av sals- och transportbokningar. LogistikSTAB ansvarar över Faxen, Vraket samt Släpet och har järnkoll på när och vart det används. Som LogistikSTAB behöver man vara strukturerad och disciplinerad.

 

FöretagsSTAB - FöretagsSTAB är den person som har främst kontakt med företagen under mottagningsveckorna. Detta innebär avstämningar, möta upp företagsrepresentanter samt assistera dem på plats. FöretagsSTAB skapar även lekscheman för både företagsaktiviteter och övriga aktiviteter under mottagningen. Som FöretagsSTAB behöver man vara professionell och utåtriktad.

 

Mat- och PhestSTAB - Mat- & PhestSTAB är ansvarig för både Mat- och Phestgruppen. Den ser till att allt som rör mat och gasque går som det ska. Arbetsuppgifterna innefattar att se över planering, schemaläggning och kommunikation mellan Mat- och Phestgruppen. Mat- & PhestSTAB är även huvudansvarig under gasquer och ser till att det rullar på som det ska. Som Mat- & PhestSTAB behöver man kunna ha många bollar i luften och vara duktig på att samarbeta.


KommunikationsSTAB - KommunikationsSTAB har det främsta ansvaret för Öhs och Qhlös. Rollen innebär att vara på många olika ställen och jobba för att Öhs och Qhlös kan verka i det dolda. Tillsammans med dessa grupper och DKP planerar även KommunikationsSTAB framträdanden och ceremonier genom att sköta kommunikationen mellan grupperna samt resten av Phöseriet. KommunikationsSTAB ansvar även för att kommunikationen i hela phöseriet sker som det ska och den assisterar även övriga STABen vid behov och hjälper till där det behövs. Som KommunikationsSTAB behöver man vara förstående för allas intressen och vara lösningsorienterad.

bottom of page