top of page

Mottagningen

Mottagning är ett av det största och definitivt det roligaste som händer på Konglig Samhällsbyggnadssektion. Vi är stolta över våra nyantagna studenter och vill ge dem den bästa möjliga starten på studietiden på Kungliga Tekniska Högskolan. 

Det är cirka 90 ideellt engagerade studenter från sektionen som möjliggör denna fantastiska period, tillsammans med våra fantastiska samarbetande företag.

Dagarna är fyllda av massor med roliga och lärorika aktiviteter som kommer förbereda studenterna inför sina kommande år på KTH, men även för framtiden efter examen.

Mottagningen är med stor sannolikhet det roligaste man kan vara med på under studietiden och något som kommer att talas om i år framöver.

Sektionen

Konglig Samhällsbyggnadssektion grundades hösten/vintern 2002 genom en sammanslagning av de tidigare sektionerna Lantmäterisektion och Konglig Sektion för Väg och Vattenbyggnadskonst. Sektionens födelsedag infaller den 31 oktober. Den första kullen samhällsbyggare började således på KTH hösten 2003.

På sektionen finns tre utbildningsprogram; civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad, kandidatprogrammet Fastighet och Finans samt kandidatprogrammet Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling.

Utöver studier finns en stor mängd föreningar och eventgrupper att ta del av. Antingen som deltagare i alla roliga aktiviteter eller som arrangörer. 

Konglig Samhällsbyggnadssektion är en fantastisk mötespunkt, där talanger kan frodas. 

S-sektionen från  A  till Ö

 

Akademisk kvart: Akademisk kvart gäller för alla lektioner och seminarier, om inte läraren säger annorlunda. OBS. Akademisk kvart gäller aldrig på tentamen eller kontrollskrivningar.

Bary: Mustaschprydd man som med sitt illvilliga leende kan ses nattetid på campus, nØllan gör rätt i att hålla sig långt borta. Bary använder gärna ettan lös och långhylsor som bete, ta inte betet nØllan! 

Bejby: Känslan av nakenchock som nØllan upplever när de kommer till campus utan västen.

Besk: Bäst beskrivet som HatKärlek. Men detta är en hemgjord starksprit som görs av S-nubbe på sektionen. Den är återkommande på sektionens gasquer. 

Cashew: Ett ord som både är svårt att uttala och stava. En dyslektikers mardröm.

CSN: Anledningen till att studenten kan äta mat men även orsak till dennes torftiga matlåda. Glöm inte att skicka in din studieförsäkran för att få ditt CSN.

Efterkör: Dansant tillställning efter gasque.

Föreläsning: Vi alla föredrar att ordet förlängs genom att sätta “lunch” före, men sådan tur har man inte varje dag. En vanlig föreläsning pågår oftast i två timmar, men kan som mest vara fyra timmar lång. Under dessa timmar är tanken att man ska lära sig något vettigt!

Gasque: Kan vara uppklädd eller sluskig sittning innehållande trerättersmiddag med tillhörande dryck i Goda vänners lag. Lite ljuva stämmor på det och kvällen blir inget annat än underbar.

Internet: Källan till alla uppsatser.

Iskogén: När du utan förklaring hamnat i det fria men inser att du inte hatar det.

KTH-Hallen: Om nØllan vill keep in shape. KTH-hallen hittas mittemot B-huset och innehar både gym, idrottshall samt ett café om man mot förmodan inte orkar ta sig till OaSen.

Nymble: Funktionalistiskt studentpalats med öppen planlösning och nybytta stammar. Har ett bra café och en (god) restaurang. Under den kortaste delen.

NØllan: Lär bli varse.

OaSen: Område Avsett för Samhällsbyggare Eller Närstående. Här kan sektionens öl avnjutas, matlådor värmas och det oslagbara morgonkaffet köpas (om inte exresan har försovit sig).

Omtenta: Inget att skämmas för.

Ovve: Bärs av samhällsbyggaren. Känns igen på dess buteljgröna färg och doft av kroppsvätskor. Grönt är Schönt!

Punsch: Smak av orientens Arrak, en dash av ljuvlig sötma med underton av nationalromantik. Bör förtäras kall. Eller varm.

QBM: Qlubbmästeriet. De ser till att du får något gott att dricka under torsdagspubar eller tentapubar.

Qlockan: Qlockan är en gåva till sektionen från Don Nilax. När Qlockan har ringt på gasque har gästerna tre ord på sig att avsluta sin mening. Om man dock anser sig ha ”halva inne” på sin bordsgranne får man dock yttra fem ord. Endast Qlockjunkaren i KVSIF tillåts beröra klockan direkt med handen, övriga bör bära handske. Obehörig äga ej tillträde. Missbruk beivras!

Risen: Kolaliknande godis tillika sektionsvedertaget begrepp för när någon kraschar med en elskooter under nattliga eskapader. Never go full risen nØllan. 

S-ingenjören: Skapelsens krona, gudarnas gunstling, så stark, stor och sann!

Tempo: Ropas när gasquen går för långsamt. Får endast förekomma innan snapsen är hyfsad. Ett tempo kan vara en ramsa, ett ordspråk, en sång eller något annat. Låt fantasin flöda - men glöm inte ropa Tempo efteråt.

Tentapub: När nØllan efter vedergäldningens dag antingen vill titta djupt ned i glaset för att glömma det som varit eller fira det som komma skall. 

Torsdagspub: Varje torsdag klockan 17:00 öppnar QBM baren i oaSen där dryck kan förtäras till sent på kvällen.

Torsdagspub 2.0 aka Fredagspub: I slutet på varje månad kommer den efterlängtade lönedagen och även så CSN. Det firas genom att torsdagspuben den veckan flyttas till fredagen. Det blir ju roligare så, visst?


Utelåst: När nØllan glömmer det vita kortet.


Västen: Den vilda västen bärs bäst på festen. Utan den är nØllan naken. Fest är bäst i väst! OBS. Västen ska förstås ALLTID bäras på torso, nØllan, dag som kväll.

Kår-X: Här kan man betala kåravgiften eller också boka bastun som finns på Nymbles bottenplan. Kår-X eller Kårexpeditionen hittas bredvid THS Café i Nymble.

ÄPS: Ärtsoppa, Punsch, Sång.

Ölv: Legend

bottom of page